Abonneren  Inloggen

PRINTmatters vol tips over vitaliteit

13 april 2023

Deze week valt ‘ie bij abonnees op de mat: de nieuwste PRINTmatters. Nummer 2 van 2023 is een special over personeel en staat vol tips over hoe je als werkgever mensen kunt binden en hoe je kunt bijdragen aan de vitaliteit van je medewerkers.

Met een gespannen arbeidsmarkt is het nog belangrijker om werk te maken van je personeelsbeleid. Je wilt aantrekkelijk zijn voor kandidaten en er voor zorgen dat de mensen die al bij je werken, lang blijven en ook gemotiveerd blijven. Daarover vind je in de nieuwste editie van PRINTmatters inspirerende artikelen en tips. Zo werkt Probo aan een vitale organisatie door gezonder te eten voor medewerkers aantrekkelijker. In de pauze geen vette hap, maar in samenwerking met ‘De boeren van Botmas’ vitaminerijk eten.

Tips om je mensen te binden

in deze veranderende wereld waar mensen vaker thuiswerken is het belangrijk je mensen intensief te betrekken bij veranderingen en juist mee te nemen in jouw bedrijfscultuur. Generatiespecialist Heleen Ernst Heleen Ernst geeft een reeks handige tips om die binding te optimaliseren. En wil je als bedrijf minder tijd besteden aan vergaderen? Lees dan hoe een groot bedrijf die vergadercultuur aanpakte!

Tips voor werken in ploegendienst

Met Fianne Stroeken van GOC spraken we over duurzame inzetbaarheid. Want als je mensen gezond, energiek, gemotiveerd en bekwaam zijn, zal je zien dat ze minder vaak ziek zijn, minder snel overstappen naar een andere baan en klaar zijn voor de toekomst. Voor datzelfde verhaal gingen we op bezoek bij Damen Drukkers en Drukkerij Roelofs, waar we met Antwan van Peer en Wendy van Erp spraken over vitaliteitschecks en tips voor werken in ploegendienst.

Tips over automatisering

Uiteraard bieden we ook weer podium aan grafische zaken, waaronder automatiseringstips voor het aansluiten van API’s (Application Programming Interface), een beschrijving van papiersoorten en vier overwegingen bij het maken van de keuze voor genaaid of gelijmd afwerken.

Drukwerk duurzamer dan e-mail

En of dat nog niet genoeg is, vind je verder boeiende artikelen over onder meer de Hunkeler Innovationdays, het Drupa Global Trend Report, de juiste kleur vinden nu vrijwel alle Pantone-bibliotheken uit Creative Cloud zijn verdwenen, de groeimarkt van het digitaal verpakkingen drukken en een onderbouwing waarom drukwerk duurzamer is dan e-mail. En nog veel meer. We wensen je veel leesplezier!


Het nieuwe PRINTmatters magazine ook in de bus?

Neem een proefabonnement en kies voor nazending