Abonneren  Inloggen

100 jaar AWA Couvert GmbH

3 mei 2023

AWA Couvert GmbH bestaat deze week exact 100 jaar. Op 1 mei 2023 was het 100 jaar geleden dat August Wegener begon met de productie van gegomd papier. Het bedrijf heet nu AWA (August Wegener Alfeld) Couvert en is gevestigd in het Duitse Alfeld (Leine), 50 kilometer ten zuiden van Hannover. Inmiddels staat de derde generatie, Michael Wegener, als CEO aan het roer en is ook zijn zoon Carl Moritz toegetreden tot het familiebedrijf.

In het tijdsbestek van een eeuw is er heel veel gebeurd en werd AWA de toonaangevende fabrikant en leverancier van de bekende Awamatic enveloppen. Deze enveloppen worden vooral ingezet bij automatische verwerking van documenten. Veel grote verzekeraars, banken, document intensieve organisaties en transactie- en direct mail providers verwerken in productiecentra de documentenstromen in Awamatic enveloppen. Niet alleen in het thuisland Duitsland, maar in heel Europa en zelfs daarbuiten worden deze enveloppen gebruikt.

‘Niet omdat Awamatic enveloppen de goedkoopste zijn, maar wel omdat door een storingsvrije verwerking de hoogste Return on Investment wordt gerealiseerd. Dat is voor grootverbruikers zeer belangrijk’, aldus het jubilerende bedrijf.

In Nederland wordt AWA Couvert GmbH vertegenwoordigd door Arnoud Schreutelkamp (links op foto boven, naast Michael Wegener en zoon Moritz, respectievelijk de derde en vierde generatie binnen het 100-jarige familiebedrijf).


Het laatste nieuws uit de grafische wereld wekelijks in je inbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters