Abonneren  Inloggen

Plannen voor magazine ‘Good Tape’ over podcasts

31 mei 2023

Het lijkt een beetje de omgekeerde wereld: een papieren tijdschrift over het maken van podcasts. Toch is dat precies wat de uitgever van tijdschrift ‘Good Tape’ Dane Cardiel en journalist Alana Hope Levinson van plan zijn, vertellen ze aan The Verge. Het nieuwe magazine zal zich richten op nieuws en cultuur rondom het maken van van podcasts en audioverhalen.

Daarbij ligt de focus volgens de makers op minder bekende podcastmakers en onafhankelijke productiewijzen. ‘Good Tape’ zou twee keer per jaar uit moeten komen en het eerste nummer wordt in het najaar verwacht.

Waarom kiezen de makers voor print?

‘Door onze digitale consumptiegewoonten zijn jongere generaties vermoeid en overweldigd’, zegt Cardiel in het interview. ‘Nu ons leven steeds meer in het teken staat van digitale interacties, heeft het gebruik van fysieke media en analoge technologieën iets helends. En om eerlijk te zijn, print is een onderscheidende factor voor ons. We denken niet dat Good Tape zou kunnen doorbreken als nieuwsbrief of podcast - en met beide vormen zou onze interesse niet op dezelfde manier worden ondersteund.

Door slechts twee keer per jaar te publiceren, wordt Good Tape meer dan een nieuwe bron: het is een object in beperkte oplage, iets om na te jagen. We drukken het tijdschrift ook op traditioneel krantenpapier, wat ons veel ruimte geeft om onze ideeën op boeiende en frisse manieren te verkennen, terwijl we onze kosten laag houden.’

Lees het volledige interview met The Verge hier.


Wekelijks het laatste grafische nieuws in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters